lauantai 3. joulukuuta 2011

Tout petits gateauxOn jo tarpeeksi haastavaa edes yrittää tehdä macaroneja, mutta jos on tarpeeksi hullu tai kunnianhimoinen, voi haastetta lisätä valitsemalla ranskankielisen reseptin. Näin minäkin päätin tehdä, ja yllä lopputulos.
   Mulla on ollut jo pitkään tavoitteena saada kyseisistä leivoksista onnistuneita, mutta joka kerralla ne näyttävät suunnilleen tuolta. Siskoni toi Ranskasta tuliaisiksi Macarons & Tout petits gateaux -kirjan, jossa on paljon alkuperäisiä reseptejä. Vaikutti muuten kiinnostavalta, mutta mun ranskantaidoilla Google Translate joutuu pitkälti ylitöihin. Harjoittelu jatkuu!
   Postauksen ensimmäinen kuva löytyi koneeni Lontoo-albumista, harmikseni ainoana muistona ihanista Starbucks-kahviloista. Olin jo matkaa ennen addiktoitunut marketeista saatavaan Starbucks-jääkahviin, mutta Lontoossa huomasin silmien edessä valmistettujen Frappuccinojen hakkaavan nuo maitohyllytuotteet mennen tullen. Oli siis yhtä tuskaa palata yhteen harvoista länsimaista, joista kyseisen kahvilaketjun kahviloita ei löydy. Innostuin kylläkin lukemaan uutisia, joiden mukaan Helsinki-Vantaan lentoasemalle avataan peräti kaksi kahvilaa ensi vuoden puolella! Jännää, mutta silti liian kaukana.
   Seuraavaksi luvassa todennäköisesti kuvia nyt alkavalta minilomalta. Meillä on maanantaikin vapaata koulusta, ja aion käyttää tämän pienen tauon nukkumiseen. 8) Aluksi oli kyllä suunnitelmissa lähteä ystäväni luokse Lohjalle, mutta suunnitelmat jotenkin kariutuivat ja nyt olen sitten kotona. Huomenna pidämme varmaan jonkinlaiset minipikkujoulut kavereiden kanssa, niistä sitten ehkä lisää! (:

2 kommenttia:

  1. oujee :-D upea macaron! supersöpö ♥ menenkin tuossa ensivuoden puolella helsinki-vantaan lentokentälle, espanjan matka taas tiedossa! :) ~

    VastaaPoista
  2. oi, kiitti! :D tuo mulle starbucks-kahvia.

    VastaaPoista